Mariona Ríos

Vilafranca del Penedès, 1991.

 

Es gradua en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. Més tard, realitza el màster «Artes y educación: un enfoque construccionista» a la Universidad de Granada, on forma part del projecte educatiu «Arte para aprender»al museu CajaGranada.

 

Formant part de l’equip del Festival d’arts escèniques Àtica, connecta de nou amb elmón de l’espectacle i realitza el màster de Disseny escenogràfic a Elisava (Barcelona), fent les pràctiques amb l’escenògrafa Judit Colomer.

En paral·lel, del 2010 al 2019, escriu i narra relats eròtics per la comarca del Penedès i col·labora amb el setmanari comarcal amb petits relats.

 

Posteriorment, col·laborarà amb la companyia de teatre A3Teatr i amb el festival Wertep (Polònia) i crearà «Un mapa del cos», un especlacle multidisciplinar demúsica Lied.

 

Després d’alguns anys treballant en altres feines que no es relacionen amb l’art per poder sobreviure i realitzant alguns projectes de disseny gràfic, el 2020 torna al dibuix i la pintura il·lustrant el conte «EL balcó màgic» (Ed. Salvatella) i descobrint la pintura mural.

 

Des de llavors, ha realitzat pintures murals de grans formats en parets de l’Alt i Baix Penedès, Barcelona, Polònia, Grècia i Montenegro i coordina tallers de pintura mural col·laborativa amb col·lectius de tot tipus i també a nivell internacional. Tantmateix, segueix fent il·lustracions i disseny gràfic per a contes infantils, i àlbums de música i ho combina amb feines de construcció escenogràfica com les carrosses de Reis de Barcelona.

 

Recentment, ha col·laborat amb la fira «La Literal·» de Barcelona amb un live painting durant un debat i diverses actuacions.

 

www.marionarios.com

@mariona.rios