Maria José Planells


És doctora en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València i Màster en Mitjans d’Impressió Gràfica, il.lustració i Encunyació Artística i a partir de de 2001 ha completat la seua formació artística en diversos països llatinoamericans, a Colòmbia i a Argentina.

Entre els guardons que María José Planells atresora trobem els institucionals de la Conselleria de Cultura i Educació de la Generalitat Valenciana (Art visual 2003); el XI Concurs Biennal de Pintura Jove de la Generalitat Catalana, Ajuda Alfons Roig 2014 o el Premi Certamen Art Gràfic Joves Creadors 2014 de la Real Acadèmia de Belles Arts de San Fernando. També calen destacar els reconeixements de la Universitat Politècnica de València, del Campus d’estiu de les Arts a Gran Canària, de la residència internacional d’artistes Ifitry al Marroc, del Ministeri de Cultura, de la fundació Joan Miró mallorquina, de la Casa de Velázquez Académie de France a Madrid, de la Diputació de València…

La seua obra ha pogut veure’s en nombroses exposicions col.lectives i individuals, a Espanya, França, Itàlia, Mèxic, Colòmbia, Argentina, Portugal, El Marroc, Països Baixos… Un currículum, el seu, incipient, ric i ple de promeses.

La seua personalitat i la seua forma intimista de treballar fan que en general la seua pràctica destaque per l’escassetat dels mitjans, la cerca de la senzillesa en les formes narratives i la facilitat aparent de la seua posada en escena. S’identifica amb allò que li envolta, allò proper, el natural, el quotidià i sincer. Xicotetes emocions que li motiven a desplegar diversos llenguatges com són la gràfica, la fotografia, les instal·lacions o les hibridacions entre aqueixos mitjans. Així mateix, atorga un especial protagonisme al públic en establir una relació íntima entre aquest, les peces i l’espai, incitant-li a ser còmplice de l’obra.

 

www.mariajoseplanells.es

@mariajose_planells