Anna Badia

 

Anna Badia Bolea. Vilafranca del Penedès, 1958.

S’ha dedicat professionalment al món de l’educació. De manera continuada, al llarg dels anys, ha realitzat activitats de formació sobre l’art pictòric.

 

La principal font actual d’inspiració de la seva pintura és el paisatge conreat i els elements naturals que l’acompanyen. La seva mirada amable sobre els camps treballats vol transmetre l’emoció que desprenen al ser modelats per la intervenció humana i la petjada que queda en el temps: els patrons, les línies, la geometria, les textures i els colors…. Tanmateix val a dir que algunes pintures -com si aleshores reduís sobtadament el camp visual- responen a una atenció detallista sobre la naturalesa silvestre, lliure, floral…

 

Durant el seu procés de treball, a partir dels camins, els marges, els estrats, les canyes, els arbres -arrenglerats o solitaris- les herbes vorals… en segueix un exercici de destil·lació per aconseguir una intencionada ingenuïtat. Per això sovint la perspectiva és emprada d’una forma particular i subjectiva. Tot plegat seguint els ritmes naturals de la terra i amb la intenció d’emparar i perpetuar la bellesa harmònica d’aquesta natura humanitzada.

 

@annabadia.art